Mens vi snegler oss avsted

Da korona smelte til med stengte skoler som et realt velkomstslag i trynet fra den nyåpnede døra til 2021 ble jeg sittende som fangevokter, hotelldirektør og hjelpelærer til hjemmestuderende julezombieungdommer. Nød lærer naken kvinne og spinne, og om jeg ikke akkurat satt splitter naken på stua så ble jeg skjelvende avkledd med abstinens i mangel på tilgang til atelieret og alle timene mine der. Etter et par dager med vilt blikk begynte likevel den sjeldent sviktende kreative elva å syde, og plutselig fant jeg meg selv nyforelsket hengende over lin med garn og nål i hendene. Siden da har det vokst seg fram tekstiler som jeg ennå er i "produktutviklingsfasen" med. Mitt særdeles utålmodige hjerte sprenger små blodkar hver dag i frustrasjon over det tidkrevende arbeidet det er å sette ned streker i form av små nålestikk, samtidig som jeg også føler meg hjemme med alt dette garnet buktende rundt sentrum i mitt kunstnerunivers. Når jeg sitter slik, krumbøyd over tekstilarbeidene, er det også som om blodet gjennom generasjoner renner raskere gjennom årene mine, og jeg minnes alle mine formødre som satt og vevde på loftet over meg, knøt tepper de bredte under føttene mine, og heklet strikket nuperellet broderte alt fra praktiske ullbukser til bunader opp gjennom hele min oppvekst. Men har jeg så tatt en kuvending og forlatt maleriet? Nei. Når jeg nå eksperiementerer med all denne nye materialiteten forener jeg også den - historisk - mannlige maleverdenen med dette - fortsatt historiske - kvinnelige skaperrommet, og det er som om jeg likt når jeg bygger bro mellom høyre og venstre hjernehalvdel finner et hele som er enda større enn det var før. Det er en stor ro i det, å bygge en bro. De fem første verkene i kombinasjonen "broderimaleri" kan dere se henge på eminente Fagn Restaurant; en av Trondheims to Michelinstjernespisesteder.

Så, mens verden snegler seg avsted der ute snegler også jeg meg avsted her inne. Tid er alt vi har, og samtidig føles det så uendelig lite. Den tikker avsted som sand mellom fingrene. Mens min holder rundt broderingsnåla fokuserer jeg likevel på oppgavene som ligger foran meg:

I september 2021 og februar 2022 kommer det - o' lykke! - soloutstillinger av meg utenbys. Enn så lenge avventer jeg med nærmere info til verden er bittelitt mer normal. Ellers er visning av mine verk - ut over atelieret: hos Neo Galleri i gamlebyen i Stavanger, Galleri Kunst & Kaos på Røros samt Røros Kunstformidling, Bakklandet Ramme og Kunst i Trondheim, og Galleri Fenka på Levanger. I tillegg fikk jeg i 2020 et splitter nytt galleri som representerer meg; Galleri Røed Jeløy som viser bredden i norsk samtidskunst og ligger i Moss kommune - joho!

Mine eminenete assistenter Tiril og Vilde er som vanlig vertinner framover hver lørdag kl. 11 - 16. Og ellers er jo nettbutikken - med selvutprinting av gavekort - åpent 24/7/52. Vil du treffe meg in persona eller på en annen dag send meg melding så avtaler vi lett et annet tidspunkt. Velkommen!