Take me to the moose

Det er så usigelig forførende. De hvisker omkring deg, det glimter til på TV-skjermene, og i skrivende stund – for snart er det nyttår – braker kampanjene løs. Hvis du bare signerer her, eller klikker ett hakk videre, så skal vi ta deg med helt til månen. Hvem vil vel ikke dit? Praktfullt skinnende, unik og enestående. Forførende magisk i tusenvis av år. Å ja, ta meg med dit, jeg vil også stå og skinne, være en vinner og vifte med mitt eget flagg på toppen. Stappe flagget langt ned i utatt mark og erklære høyt for alle andre at The winner is MEG! Så skal vi feste til langt på natt, alle vi vinnerne, og være oss selv nok. Fordi vi greide det. Fordi vi fortjener det.

Jeg ser opp på de som fester der et sted, dansende på sølvblå overflate, fanget i et evig natteparadis, og stryker hånda litt fraværende på pelsen under meg, så stri og lite glamorøs som man kan få det. Rundt meg er det stille, kun prustingen krydrer lufta. Jeg slår et slag for at det blir Elgens år i år. Sannelig, det sier jeg dere.