Catch and release

I lotusblomststilling, med hendene vendt mot hverandre, pekende oppover, øynene lukket. Musikken er skapt av vesener som lever i dypet, og så ulikt alt annet at sanseapparatet i hodet går litt løpsk. Fargerike spiraler tvinner seg rundt og en dyp ro brer seg utover. Det er en reise lengre enn langt og forbi det man ellers ser, som om barndommen tar bolig i sinnet og alt igjen bare er. Alt bare er. I det musikken fader bort kjenner jeg et pust fra et annet sted, jeg er løftet opp et øyeblikk og aner konturene av noe som er større enn meg selv. Jeg strekker varsomt hånda ut – og tar en iPhone som piper i alarm over at jeg må huske å sende tallene på vannmåleren i kveld før datoen skrur seg over til ny dag. De fem snaue sansene er brått skrudd på igjen, jeg resignerer, sjekker resten av timeplanen og er igjen i strømmen som trekker meg videre, ut og bort.